06 - 36535499 info@dermamoments.nl
behandeling foto oxy

Links: vooraf de Co2 laser (indicatie grove poriën / acne littekens)
Rechts: na 1 week (de huid gaat zich nog verder verbeteren)

Wat is een fractionele co2 laser behandeling

De fractionele Co2 (kooldioxide laser) laser is de meest effectieve laser op het gebied van huidverbetering. De laser pakt een breed spectrum van huidproblemen aan. Grove poriën, acne en postoperatieve littekens, huidverbetering, rimpels, pigmentvlekken, ouderdomswratten, steelwratjes en striae kunnen doeltreffend behandeld worden.

werking fractionele co2-laser

De fractionele Co2-laser geeft een laserstraal van gebundeld infrarood licht (10.600 nanometer).
Deze golflengte richt zich op het vocht in de huid. De levensvatbare buitenste huidlaag heeft een opmerkelijk hoog watergehalte van circa 70%. De niet-levensvatbare laag heeft een watergehalte van 15-30 %. De energie van de laser zorgt ervoor dat het vocht in de huid verdampt en haarfijne gefractioneerde (een deel van de gangetjes ondervinden geen schade) gangetjes maakt in de vorm van een raster. Tegelijkertijd wordt de huid eronder opgewarmd waardoor vorming van nieuw, sterk collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit zijn de bouwstenen van onze huid.

 

wat is het resultaat ?

Afhankelijk van de intensiteit en behandeldoel zijn de eerste resultaten te zien na ongeveer 2 tot 4 weken. Een stralende effen huid. Direct na de behandeling is de huid rood en licht gezwollen. Na 24 uur tot enkele dagen kan de huid een gebruinde kleur en een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van een raster patroon. Behandelde pigmentvlekjes die eventueel mee behandeld zijn, worden eerst donkerder en schilferen binnen een week af. Het gehele huidoppervlak hersteld zich volledig waardoor algehele huidverbetering goed waarneembaar is. Fijne lijntjes en rimpels worden minder, littekens en striae verfijnen, pigmentaties en grove poriën worden minder.

Voordelen
  • Algehele huidverbetering
  • Verbetert de huidstructuur
  • Inzetbaar voor veel indicaties

  • Krachtig in werking en resultaat, zowel voor lichaam als gelaat (zelfs de lippen)

  • Langdurig duurzaam effect

  • Minimale down-time

  • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
  • Direct zichtbare resultaten

WhatsApp chat