06 - 36535499 info@dermamoments.nl

Wat is elektrisch epileren

Elektrisch epileren is een effectieve ontharingsmethode waarmee ongewenst haar definitief verwijderd wordt. Het wordt gebruikt bij kleine oppervlakten. Bijvoorbeeld bij ongewenste haargroei op het gezicht. Elektrisch epileren is geschikt voor alle haarkleuren en de  dunne haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden.

werking elektrisch epileren

Bij elektrisch ontharen wordt een minuscuul naaldje langs het haartje naar binnen gebracht waarna er enkele seconden stroom wordt gegeven. Er ontstaat een warmte waardoor het haarzakje en de omgeving (deels) vernietigd worden. De haar zal dunner en zwakker terugkomen. Na meerdere behandelingen kunnen de voedingsstoffen het haarzakje niet meer bereiken waardoor haargroei niet meer mogelijk is. Gedurende het behandeltraject wordt harsen en epileren afgeraden. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren en is afhankelijk verschillende factoren.

Resultaat elektrisch epileren

Tijdens de behandeling ontstaat er een tijdelijke roodheid en soms een lichte zwelling rond het behandelde gebied. Het resultaat verschilt per persoon.

Indicaties elektrisch epileren
  • Alle haarkleuren

  • Dunne haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden

  • Grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden

WhatsApp chat