06 - 36535499 info@dermamoments.nl

Voor en na foto: na 2 behandelingen.
Het resultaat verschilt per persoon.

Wat is Acne

Acne is een veelvoorkomende aandoening van de talgklierfollikels, die bij zowel pubers als volwassen voorkomt. Rond de pubertijd worden de talgklieren onder invloed van hormonen groter en actiever. De talgklieren produceren meer talg dat zich ophoopt in de porie. Dit worden mee-eters. Wanneer de talgophoping geen uitweg vindt zal de porie openscheuren. Dit resulteert in pukkeltjes, puistjes of abcessen. Acne is een huidaandoening die psychische problemen kan geven in het dagelijks leven.

werking acnetherapie

Voor de behandeling begint wordt een huidanalyse gedaan en besloten welke behandeling(en) het beste geschikt is. Hierbij wordt ook rekening gehouden met eventuele voorgeschreven medicatie.

De acnebehandeling bestaat veelal uit een dieptereiniging welke gecombineerd kan worden met peelings of micro-needling. Daarnaast krijgt u huidverzorging -en productadvies. Bij een dieptereiniging wordt de huid oppervlakkig gereinigd waarbij talg, dode huidcellen en vuil verwijderd wordt. Onzuiverheden worden manueel met een dun steriel naaldje aangeprikt en uitgedrukt. Afhankelijk van uw behandeling op maat wordt de dieptereiniging aangevuld met een peeling of andere therapie.

Resultaat acnetherapie

Het behandeltraject van acne is vaak langdurig vanwege het chronische karakter. Vaak verdwijnt acne voor het 25ste levensjaar. Vaak hebben mensen betere of slechtere perioden met klachten. De acne wordt in combinatie met acnetherapie en verzorgingsproducten voor thuis onder controle gehouden. De huid zal minder onzuiverheden vertonen. 

Indicaties acnetherapie
  • Verschillende vormen van acne

  • Rest littekens van de acne

WhatsApp chat